More

    Instagram’da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kapatılır?

    Popüler sosyal medya platformu Instagram’a yeni bir özellik eklendi: kaybolan mesaj modu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar DM’deki sohbetleri güvence altına alabiliyor. Peki, Instagram’da kaybolan mesaj modu nasıl kapatılır? Gelin bu konuyu yakından inceleyelim.

    Instagram’da Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

    Bu özellik Instagram‘ın DM kutusuyla ilgili bir özelliktir. Sohbetteki herhangi bir kişi kaybolan mesaj özelliğini açtığında, bu mod herkeste aktif hale gelir. Bu özellik açıldığı andan itibaren, sohbet içerisinde yer alan herkes mesajı gördüğünde, sohbet kapatıldıktan sonra mesaj kendiliğinden kaybolur.

    Kaybolan mesaj modu sohbetlere yeni bir gizlilik düzeyi ekler. Başkalarının görmesini istemediğiniz, mesajı silseydim keşke demeyeceğiniz bir özelliktir. Yani bu özellik etkinleştirildiğinde başkaları tarafından okunması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

    Modun Özellikleri

    • Kaybolan mesaj modunda gönderilen mesajlar kopyalanamaz, kaydedilemez veya bir başka kişiye iletilemez.
    • Sohbet ettiğiniz kişi mesaj kaybolmadan önce ekran görüntüsü veya ekran kaydı alabilir. Ama aldığı takdirde size bildirilir.
    • Bağlantı kurmadığınız hesaplar size kaybolan mesaj modunda mesaj isteği gönderemez.
    • Kaybolan mesaj modu kişisel kullanım aralıklarına göre istenildiği zaman açılabilir istenildiği zaman kapatılabilmektedir.
    • Özellik sayesinde mesajların kaybolması kayıt edilmediği anlamına gelmemektedir. Bu noktada taciz gibi uygunsuz davranış durumlarında mesajlar şikayet edilebilmektedir.

    Instagram’da Kaybolan Mesaj Modu Nasıl Kapatılır?

    Kullanıcıların birçoğu bu özelliği açtıktan sonra nasıl kapatacağını bilmiyor. Bu yüzden size nasıl kapatılacağını anlatalım istedik. Kaybolan mesaj modunu kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayın:

    1. Instagram DM kutusunu açın.
    2. Kaybolan mesaj özelliğinin açık olduğu sohbete girin.
    3. Ekranı yukarı doğru kaydırın.
    Yukarı doğru kaydırın

    Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra normal sohbet görünümüne dönersiniz. Eğer size kaybolan mesaj modunda bir mesaj iletilmişse sohbetin en altında “Kaybolan Mesajı Gör” seçeneği belirecektir.

    Veysel Can Karadağ
    Veysel Can Karadağhttps://www.dijitalhobi.com
    Teknoloji dünyasını hayranlıkla yakından takip eden bir yazar.
    Abone ol
    Bildir
    guest
    0 Yorumlar
    Satır İçi Geri Bildirimler
    Tüm yorumları görüntüleyin

    Benzer Başlıklar

    Web sitesine çerez ve izleme uyarısı ekleme